2011. április 25., hétfő

AFRIKAI SZAPPAN pámaolaj/shea/avocado EXTRA! - Jelenlegi ára: 550 Ft


AVOCADO DÍSZÍTÉSSEL
A licit tárgya az 1. képen látható 1 db. szappan !
Afrika egzotikus szépségápolási titkai újabban megtalálják Európába is az utat. Mágikus hatásuk mind több kozmetikai termékben és wellness-kezelésben bontakozik ki.
Az érintetlen és hamisítatlan természetet , a gazdag afrikai fűszerek színeit és illatát csempészik életünkbe ezek az aromás szappanköltemények.
Kizárólag természetes alapú,   tartósítószert nem tartalmazó, növényi magvakból hidegen sajtolt glicerinszappan különlegesség.
Próbálja ki és függővé válik!
A kézi előállítás során kihagyták belőle a gyárak által használt vegyi anyagokat.
Bőrsemleges ph. értékű, kíméletesen, de mégis tökéletes tisztaságot nyújt a bőrnek.
Az afrikai glicerines szappant magas olaj és zsírtartalmú növények leveléből, vagy terméséből főzik.
Ezek a szappanok állati eredetű összetevőket NEM tartalmaznak. Az előállítás folyamata mentes minden, állatokat érintő erőszaktól és állatokon végzett kísérletektől, tesztektől.
Az afrikai glicerin szappan Közép-, és Nyugat-Afrikában készül. A legfőbb termelő országok Ghana és Nigéria, ahol évszázadok óta készítik és használják. Az előállítás módja és összetevők aránya régiónként némileg eltérhet, de a fő alkotók ugyanazok: pálma olaj, pálma mag olaj, kakaóvaj, shea vaj, banán levél, kókusz levél és utilapu levél.
Az összetevők közül, a szárított leveleket, magokat és azok héját egy nagy üstben elégetik. A keletkezett hamut vízzel elegyítik, majd megszűrik. Ezt követően adják hozzá az olajféléket, mint a pálma olaj, a pálma mag olaj, a shea vaj, vagy a kakaó vaj. Az így keletkezett masszát legalább egy napig keverik, majd hosszabb ideig állni hagyják.
A glicerin puhítja és hidratálja a bőrt, a babaszappanokban is megtalálható kémhatása megegyezik a bőr természetes ph-értékével.
A legtöbb bőrtípusra kiválóan alkalmazható szappan. Nagy előnye, hogy bőrbarát, nem szárítja a bőrt, így korlátozás nélkül alkalmazható, akár az arcon is. Mélytisztító hatása révén nyugtatja a gyulladt bőrt, segít a pattanások kezelésében.
Az afrikai glicerin szappan összetétele:
A gyógynövények egyes részeiből főzött massza összetevőinek aránya változhat, de a fő alkotók az alábbiak:
Kókuszolaj (Cocos nucifera)
Shea vaj (Butirospermum parkii)
Pálma olaj (Elaesis guineensis)
Kakaóvaj (Theobroma cacao)
A fentieken kívül a szappanok színét meghatározó domináns gyógynövények: (magvak, győgynövényrostok, santálfa kéreg)
-barna színű szappanban: ROOIBOS/MÉZ, adalékként : /KÁVÉ/SZANTÁLOLAJ/SZANTÁLFA - antioxidáns, megköti a  szabadgyököket, nyugtató, fertőzést  gátló, antiszeptikus  hatás
-zöldes barna színűben: ROOIBOS/BERGAMOTTOLAJ/
-piros színű szappanban:   RÓZSAOLAJ/GRÁNÁTALMA  -   frissítő. élénkítő, bőrtápláló, hidratáló,
-piros/fehér-rózsaszín szappanban: PÁLMAMAGOLAJ/RÓZSAOLAJ/EPER/MÁKSZEMEK
-kék színű szappanban:   BERGAMOTTOLAJ/SZANTÁLOLAJ/RÓZSAOLAJ - nyugtató, a bőr regeneráló
-zöld színű szappanban: BERGAMOTTOLAJ/ AVOCADO/UBORKA  -    bőrlágyító, pórus-összehúzó, tisztító hatás
-sötétzöld színű szappanban: TEAFAOLAJ  -   csíra,   baktérium és gombaölő
-sárga színű szappanban: CITROMFŰ/ARGÁNOLAJ - hűsítő, nyugtató hatású, magas A- és E-vitamin-tartalmának köszönhetően  védi a bőrt a sejtromboló hatású, agresszív szabad- gyökök támadásától, antiszeptikus
-fehér színű szappanban: PÁLMAMAGOLAJ/SHEA VAJ
-narancs sárga színűben    :    MARULAOLAJ/APRICOT/BERGAMOTTOLAJ - vitaminbomba optimális módon serkenti a bőr kollagénképződését, míg palmitinsav-tartalma erősíti a bőr védő lipidrétegét.
-lila színűben:          LEVENDULAOLAJ/ közepében BERGAMOTTOLAJ bőrproblémákat gyógyítja: ekcéma, herpesz, szájfekély, pikkelysömör, pattanások, rovarcsípés
-Sárgásfehér, sárgászöld szappanban: ESTI KANKALIN OLAJ: öregedést gátló, Omega 6-ban gazdag, és védi a bőrt a kiszáradástól. E-vitamin, C-vitamin, Cink, Szelén: Erős antioxidánsok, melyek semlegesítik a szabad gyököket.
Bergamott (Citrus aurantium)
Dél-Európában, Ázsiában, Afrikában honos narancsfajta. A rutafélék családjába tartozik a bergamott- narancs. A bergamott, könnyű, friss, kicsit kesernyésebb illatú mint a citrom. A gyümölcs héjából hideg sajtolással állítják elő az illóolajat. 1 kg bergamott olaj előállításához 200 kg frissen hámozott gyümölcshéj szükséges.
Használják illatszerek készítéséhez, élelmiszeriparban és gyógyszerként is.
Bergamottolaj hatásai:
Csökkenti a fájdalmat, pl. az izomfájdalmakat. Gyógyítja a torok- mandulagyulladást, megfázásos, influenzás tüneteket. Bőrproblémákat gyógyítja: ekcéma, herpesz, szájfekély, pikkelysömör, pattanások, rovarcsípés. Az illata távol tartja a rovarokat. Megszünteti az idegeskedést, frissít, harmonizál és boldogsághormonokat termel.   Segít a fáradtság, kimerültség leküzdésében, eloszlatja a félelmet, az aggódást, segít a pánikbetegség leküzdésében.
Rooibos:
Az afrikai nők a Rooibos teát is használják az enyhén gyulladt bőr nyugtatására és felújulására. A rooibos teát a piros afrikai teának is ismerik. A magas cink és az alpha hidroxisav tartalma miatt, a növény kivonat pattanások és gyulladások igen hatékony gyógymódja. A teának erősítő és gyulladás gátló hatása van.
Argánolaj
Hogy az arcukat ne szárítsa ki a sivatagi nap és a szél, Észak-Afrika berber törzseinek asszonyai már generációk óta egy különleges, értékes elixírrel ápolják a bőrüket. Ez az argánolaj, amelynek szépítő tulajdonságait mára tudományos vizsgálatok is alátámasztják. Magas A- és E-vitamin-tartalmának köszönhetően az aranyszínű olaj védi a bőrt a sejtromboló hatású, agresszív szabad gyökök támadásától, ezért újabban számtalan anti-aging krém hatóanyagai között megtalálható. A folyékony aranynak is nevezett, borostyánsárga olajat fáradságos munkával nyerik ki a természetvédelmi oltalom alatt álló argánfa ( Argania spinoza) rendkívül kemény magjaiból. Egy liternyi értékes olaj előállításához nem kevesebb, mint két mázsára van szükség az élet fájaként is emlegetett növény magjából. Ez ad magyarázatot arra, miért olyan drága az argánolaj.
Marula az elefántfa gyümölcse
A dél-afrikai nők régóta tisztában vannak a gyümölcsök szépítő erejével. Titkos elixírük például az a testmasszázsra használt olaj, amelyet a marulafa barackhoz hasonlító, aranysárga gyümölcséből nyernek. A jellegzetes afrikai növényt egyébként elefántfa néven is ismerik, mivel ízletes termését szívesen fogyasztják az elefántok. Mára arra is fény derült, minek köszönhető, hogy a marulaolajas masszázst követően a bőr különösen simává és bársonyossá válik: a gyümölcsben ugyanis négyszer annyi C-vitamin található, mint a narancsban. Ez a vitaminbomba optimális módon serkenti a bőr kollagénképződését, míg palmitinsav-tartalma erősíti a bőr védő lipidrétegét.
Kakaóvaj
Bár a kakaófa eredetileg Dél-Amerikából származik, fő termőterülete ma már Afrika. A fa termésének magjaiból préselik a csokoládés illatú kakaóvajat, amely újra bársonyossá varázsolja az igénybe vett, száraz bőrt. Mivel a kakaóvaj nagyon hasonlít a bőr saját zsírjához, rendkívül gyorsan felszívódik, ami ideális tulajdonság a forró kontinensen. A kakaóvaj ezenkívül feszesíti is a bőrt: a benne található aminosavak javítják a vérellátást, míg a polifenolok megelőzik a bőr petyhüdtté válását.
Sheavaj
Szerencsés helyzetben vannak az afrikai nők: a szépségápoláshoz szükséges dolgok szó szerint az orruk előtt, a fán nőnek. A karitéfa néven is emlegetett sheafa dióhoz hasonlatos termését először megőrlik, majd felhevítik. Ily módon vitaminokban és glicerinben gazdag krémet nyernek. Az afrikai anyák ezzel a fehér, szagtalan masszával kenik be a gyerekeiket napról napra tetőtől talpig, hogy megvédjék őket a száraz széltől és az erős napfénytől. Igen egészséges szokás ez, mivel a tiszta sheavajban természetes fényvédő anyag rejtőzik. A tudósok azt is felderítették, hogy a sheavaj rendszeres használata majdnem a duplájára növeli a bőr nedvességtartalmát. A kozmetikai cégek éppen ezért a száraz vagy érzékeny bőrre ajánlott termékeikben használnak sheavajat.
A sheavaj a bőr textúráját természetes antioxidáns tartalmával valóban ránctalanítja és üdévé varázsolja, táplálja  és hidratálja. Szemben a mesterséges antioxidáns (kollagén) tartalmú, kereskedelmi forgalomban megvásárolt márkás ránctalanító tulajdonságokkal hamisan felruházott krémekkel, ahol a víz a legnagyobb összetétel az olcsósága miatt.
Kókuszolaj
Hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását. A telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag olaj hamar a bőr részévé válik.
Ezek a  szebbnél szebb kézzel készített szappanok ajándékként is megállják a
helyüket!
Termékeim között több mint 30 fajta egzotikus Afrikai szappant talál!
Személyes átvétel: Bp. II. ker. csak szombaton.



Jelenlegi ára: 550 Ft

Az aukció vége: 2011-05-14 00:15
. AFRIKAI SZAPPAN pámaolaj/shea/avocado EXTRA! - Jelenlegi ára: 550 Ft